Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Ascolta Radio F2

Indagando il nostro futuro a "Come alla corte"


“Frugalità e sregolatezza: virtù e vizi della società moderna” è l’argomento del prossimo incontro di ‘Come alla corte di Federico II ovvero parlando e riparlando di Scienza’. Relatore sarà Eduardo Farinaro, Professore di Scienze tecniche mediche applicate dell’Università Federico II.

L’appuntamento con Eduardo Farinaro è per giovedì 7 marzo alle 20.30, al centro congressi della Federico II in via Partenope 36, e si discuterà del progressivo miglioramento delle condizioni socio-economiche verificatosi a partire dalla seconda metà del secolo scorso nei Paesi industrializzati.

Un cambiamento che ha portato alla meccanizzazione delle attività lavorative e dei sistemi di trasporto; alla notevole riduzione dell’attività fisica nella vita quotidiana e quindi del dispendio energetico totale e a un aumento enorme della disponibilità di cibo, così che le abitudini alimentari sono sostanzialmente cambiate ed hanno acquisito due caratteristiche: l’eccesso e l’inadeguatezza.

Per informazioni: www.comeallacorte.unina.it

Lascia un commento